Webmail E-learningISVUStudomat

Veleučilište u Šibeniku ugostilo partnere na projektu ‘Shaping the Future Education in Tourism’

Veleučilište u Šibeniku prošlog tjedna ugostilo je četvrti sastanak projektnog tima nastavnika partnerskih ustanova iz Grčke, Bugarske i Makedonije. Naime, VUŠ je dio strateškog partnerstva unutar programa programa Erasmus+ i to KA2 partnerstva za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama. Naziv projekta je ‘Shaping the Future Education in Tourism’, a sam projekt traje ukupno 30 mjeseci i završit će u travnju 2019.
Kako su naglasili, aktiviranje potencijala u turizmu može postati vitalna energija za sve nacionalne ekonomije, a visoko obrazovne ustanove moraju slijediti zahtjeve klijenata, odnosno gostiju kako bi uspješno djelovali i na tržište te na poticanje poduzetničke klime.
Nove generacije studenata su više nego ikad okrenuti ka upotrebi IT alata, stoga će ovo partnerstvo uložiti zajedničke napore kako bi stvorilo temelje u novim načinima prijenosa znanja zamjenjujući tradicionalna ‘predavanja’ s novim digitalnim platformama. Na ovom projektu zajedničkim snagama rade i studenti i profesori, koji su izradili te i iskušali dva intelektualna outputa čiji će krajnji rezultati svakako koristiti i poduzetnicima, ali i razvoju regionalnog turizma.
Kako je naglasak cijelog projekta na gastronomiji i ugostiteljstvu, projektni tim zajedno sa stručnjacima iz ta dva područja radi, evo već drugu godinu, na razvoju paketa nacionalnih menija koji će zastupiti autohtone namirnice pripremljene na tradicionalni način, ali primamljive gostu koji više od svega vrednuje doživljaj nekog mjesta, a uspjeti doći do gosta pomoću hrane, kako za tijelo, tako i za duh, ono je što nas može izdvojiti na globalnom tržištu turizma. Kako bi praktična strana ugostiteljstva također zastupljena, stručnjaci rade na razvoju softwarea koji bi trebao poboljšati hotelsko poslovanje, a ujedno biti primjenjiv i kao nastavni alat na visokoškolskim ustanovama.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Oglasna ploča:

Stručni studij Menadžment:

Informatički menadžment

Turistički menadžment

Stručni studij Promet:
Cestovni promet

Stručni studij Upravni studij:
Uprava

Specijalistički diplomski stručni studij:
Menadžment

Izazovi današnjice

ISO9001:2015

zbor

index

index

CEEPUS

carnet

carnet

carnet

carnet

carnet

carnet

mspi