Webmail E-learningISVUStudomat

Tribine i predavanja

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 17:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Laparoskopska kolecistektomija s koledohotomijom i ekstrakcijom kamenaca – rješenje za manje ustanove bez ERCP-a? Iskustva OB Šibenik u 2016. i 2017. godini“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Joško Aleksić, dr. med., specijalist opće kirurgije.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 17:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Zbrinjavanje kronične rane“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Vesna Bušac, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 16:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Izloženost stresu medicinskih sestara i tehničara na Odjelu objedinjenog hitnog bolničkog prijema OB Šibenik“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Nikolina Višnjić Junaković, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 16:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Uloga medicinske sestre u edukaciji roditelja djece s novootkrivenim diabetes mellitusom tip 1“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Nevena Šimunić, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 15:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Uloga medicinske sestre u zbrinjavanju boli“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Ranka Božikov, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 16. studenog 2018. godine, u 15:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Epidemiološke osobitosti streptokoknih infekcija u Splitsko-dalmatinskoj županiji“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Maja Karabatić, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 17:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Uloga farmakonutrijenata eikozapentaenske kiseline (EPA-E) i važnost suradljivosti bolesnika u liječenju tumorske kaheskije“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Josipa Jović Zlatović, dr. med., spec. radioterapije i onkologije.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 16:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Kognitivno perceptivne funkcije“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Josip Deković, dipl. med. tech.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 15:30 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Upravljanje vremenom u sestrinstvu“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Radmila Stošić, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 17:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Prikaz slučajeva povišenih troponina određivanih visokoosjetljivim testom hsTNI kod pacijenata u akutnim stanjima“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Željana Reškov, mag. med. bioch.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 16:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Nadzor fetusa u porodu“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Ivan Zmijanović, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 13. studenog 2018. godine, u 15:00 sati u dvorani „F“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Odabrana hitna stanja u medicini“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Mirnes Selimović, dr. med.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 12. studenog 2018. godine, u 16:30 sati u dvorani „A“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Atopijski dermatitis“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Mišela Radnić, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 12. studenog 2018. godine, u 15:30 sati u dvorani „A“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Sigurnost pacijenata“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Snježana Jušić, mag. med. techn.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 12. studenog 2018. godine, u 17:00 sati u dvorani „A“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Cijepljenje u dijaliziranih bolesnika“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će prim. mr. sc. Marijana Gulin, dr. med., spec. interne medicine.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 12. studenog 2018. godine, u 16:00 sati u dvorani „A“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Hepatitis C“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Jasminka Brkčić, dr. med., spec. infektologije.

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU JAVNOG PREDAVANJA

Dana 12. studenog 2018. godine, u 15:00 sati u dvorani „A“ Veleučilišta u Šibeniku, održat će se javno predavanje na temu „Diferencijalna dijagnoza pruritusa“. Javno predavanje u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održat će Sanja Jakelić, dr. med., spec. dermatovenerologije.

Gostujuće predavanje akademika Vladimira Paara na Veleučilištu

Izvješće sa predavanja

Veleučilište u Šibeniku i Društvo “Juraj Dalmatinac” potpisali Sporazum o suradnji

7. srpnja 2015. Veleučilište u Šibeniku i Društvo “Juraj Dalmatinac” potpisali se Sporazum o suradnji u interesu unaprjeđenja i razvoja stručne, znanstveno-stručne i obrazovne djelatnosti Veleučilišta, s jedne, te suradnje na projektima unaprjeđenja, promocije i valorizacije kulturne-povijesne baštine grada Šibenika s druge strane. Potpisnici sporazuma među ostalim će raditi na zajedničkim stručnim i znanstveno-istraživačkim projektima, s posebno na projektima financiranima od strane EU institucija, organizirati zajedničke konferencije, sastanke, simpozije i okrugle stolove, surađivati i u drugim oblastima od međusobnog interesa.

Sporazum su potpisali dekanica Anita Grubišić i Nikola Grubić u ime društva Juraj Dalmatinac.

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Šibeniku

Veleučilište u Šibeniku, Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku i Sportska udruga Veleučilišta u Šibeniku u petak, 24. travnja 2015. organizirali su Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Šibeniku. Danom otvorenih vrata Veleučilišta u Šibeniku željeli smo promovirati stručne studije Veleučilišta u Šibeniku, uvjete upisa na studij i način studiranja na Veleučilištu u Šibeniku, predstaviti studentski standard te buduće aktivnosti u ak. godini 2015./2016. Predstavili smo dosadašnji te budući rad Studentskog zbora i Sportske udruge Veleučilišta u Šibeniku. Pozdravnim govorima obratili su nam se gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić, dožupan Šibensko-kninske županije gosp. Tomislav Vrdoljak, predsjednik HGK za našu županiju gosp. Ivan Soža te dekanica Veleučilišta Anita Grubišić. Nakon predstavljanja Veleučilišta održana je prezentacija ”Strategija i praksa turističke ponude Šibensko-kninske županije”. Zahvaljujemo članovima Gospodarskog vijeća na iskazanoj podršci, a posebno predavačima te se radujemo budućoj uspješnoj suradnji.

Gostujuće predavanje na temu “Kako pronaći posao iz snova”

U ponedjeljak, 20. travnja 2015. s početkom u 10 sati u sklopu kolegija Menadžment ljudskih resursa održala je predavanje na temu “Kako pronaći posao iz snova” Tamara Ilić,  predstavnica međunarodne organizacije Jobs4Hotels. Svrha predavanja je prenijeti studentima kako se kvalitetno pripremiti za apliciranje na top poslove u željenom sektoru. Gošća je obradila  teme: kako “zasjati” na razgovoru za posao, kako napisati učinkoviti životopis, kako se koriste društvene mreže pri traženju posla, te kako se služiti portalima za zapošljavanje. Praktični savjeti nastali su na podlozi dugogodišnje suradnje koju međunarodna mreža Jobs4Hotels razvija s poslodavcima-partnerima; renomiranim hotelskim lancima kao što su Kempinski, Marriott, Best Western, Iberostar, Ramada te u Hrvatskoj Solaris beach resort, Milenij Opatija, Dubrovnik Rivijera hoteli …

Gostujuće predavanje:  doc. dr. sc Borna Abramović

U ponedjeljak, 13. travnja 2015. s početkom u 8.00 sati u predavaonici O, u sklopu kolegija Promet u turizmu,  doc. dr. sc. Borna Abramović održao je  gostujuće predavanje s temama: “Tourism and Railways (Basic knowledge)”, “Glacier Express – slowest express train in the World (Swiss tourism offer)” te “Trans-Siberian Railway (Russian tourism offer)”.

Borna Abramović

Edukacija nastavnika za ISVU

U srijedu, 11. veljače 2015. u 14.00 sati u Vijećnici Veleučilišta u Šibeniku ISVU koordinatorica Biljana Šupe i voditeljica službe za studentske poslove Anita Marčić održati će radionicu: “Edukacija nastavnika za ISVU”.
Pozivamo sve nastavnike i suradnike koji izvode nastavu na Veleučilištu u Šibeniku da prisustvuju radionici.

Turizam i zdravlje B2B poslovni susreti 

Veleučilište u Šibeniku kao partner na projektu “Jadranska mreža za transfer tehnologije – TTAdria” i Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, u utorak, 27. siječnja 2015. godine na Veleučilištu u Šibeniku, organizirali su poslovne susrete “<http://www.vus.hr/wp-content/uploads/2015/01/Plakat.pdf> Turizam i zdravlje”. Na događanju su prisustvovali predstavnici turističkih zajednica, turističkih agencija, poslovnim subjektima u području turizma i zdravlja, istraživači i stručnjaci s obrazovnih institucija te ostali zainteresirani sudionici.

Zanimljiva predavanja stručnjaka u području turizma i zdravlja potakla su zanimljive rasprave, a poslovni susreti otvorili su nove mogućnosti suradnje na budućim projektima.

Galeriju slika moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici:

https://drive.google.com/folderview?id=0B3s0A8xynEB7MEkxOUJTc3FmZUk

<https://drive.google.com/folderview?id=0B3s0A8xynEB7MEkxOUJTc3FmZUk&usp=sha

ring> &usp=sharing

Nastavne metode usmjerene na studente

U petak, 16. siječnja 2015. na Veleučilištu u Šibeniku, održala se radionica: “Nastavne metode usmjerene na studente”. Cilj ove radionice bio je educirati nastavnike o metodologiji prijenosa znanja nastavnik – student
kako bi se povećala ukupna kvaliteta izvođenja nastave. Radionicu je vodila Kristina Škaler, dipl. ing., a educirano je 13 nastavnika.

Održana osnivačka sjednica Obrazovnog vijeća Veleučilišta u Šibeniku

Temeljem Odluke  Stručnog vijeća imenovani su članovi Obrazovnog vijeća Veleučilišta u Šibeniku. Osnivačka sjednica održana je 13. siječnja 2015.

Održana osnivačka sjednica Gospodarskog vijeća Veleučilišta u Šibeniku

Temeljem odluke Stručnog vijeća imenovani su  ČLANOVI Gospodarskog vijeća Veleučilišta u Šibeniku. Osnivačka sjednica održana je 10. prosinca 2014.

Gostujuće predavanje  -  ”Tradicionalne namirnice i proizvodi”

U petak 12.12.2014. godine s početkom u 11 sati gospođa Miranda Paić sa OPG-a Paić, obrt Skradinske delicije, održala je dvosatno gostujuće predavanje povodom proglašenja 2014. godine Međunarodnom godinom obiteljskih
poljoprivrednih gospodarstava, na temu “Tradicionalne namirnice i proizvodi” na kojem je govorila o svom putu uspjeha u proteklih 10 godina, što je ustvari OPG, koje je tradicionalne namirnice i proizvode revitalizirala i
inovirala i s naglaskom na danas poznatu Skradinsku tortu koja ima certifikat Izvorno hrvatsko, te o trenutnom uzgoju murvi ili duda i bademu u skradinskom području.

paić opg

Gostujuće predavanje “Kava – umijeće pripremanja”

U srijedu 03.12.2014. godine s početkom u 12 sati gospodin Zlatko Vukičević, jedan od najboljih hrvatskih barista i sudac na natjecanjima barista održao je dvosatno predavanje na temu “Kava – umijeće pripremanja”. U predavanjima
je gosp. Vukičević prikazao porijeklo kave i povijesni put kave, vrste kave i njihove karakteristike, zdravsteni utjecaj kave na konzument, što je to ustvari barista i što je to dobar esspreso i kako ga pripremiti , te koje su sve vrste kave napitaka i njihovu važnost u turističkoj ponudi.

zlatko vukičević

Radionica – Mogućnosti korištenja sustava Claroline u učenju na daljinu

U srijedu 3. prosinca 2014. s početkom u 13.00 sati u Vijećnici Veleučilišta u Šibeniku održati će se radionica: “Mogućnosti korištenja sustava Claroline u učenju na daljinu” , a predavač će biti prodekan za poslovanje , dr. sc. Frane Urem, v.pred.

claroline - logo (1)

Međunarodni dan volontera, 3.12.

Međunarodni dan volontera-Plakat

GOSTUJUĆE PREDAVANJE – Matija Bumbak: Projekt INTERMODAL

U utorak, 18. studenoga 2014. u na Veleučilištu u Šibeniku, gostujuće predavanje održao je gosp. Matija Bumbak,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika .Predavanje je održano u okviru kolegija Promet u turizmu.

Maslina i njeni proizvodi – nove mogućnosti na europskom tržištu

Veleučilište u Šibeniku i Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu zajedno s partnerima, u sklopu projekta „Jadranska infrastruktura za transfer tehnologija – TTAdria “ organizirali su 4. lipnja 2014. radionicu pod nazivom
Maslina i njeni proizvodi – nove mogućnosti na otvorenom europskom tržištu“

Cilj radionice je upoznati maslinare i poduzetnike o novim znanstvenim i stručnim dostignućima s ovog polja, kao i s mogućnostima zaštite ove plemenite biljke.U sklopu radionice održane  su prezentacije na kojima su se sudionici upoznali s izvorima financiranja istraživanja za razvoj novih proizvoda od masline, te  se upoznali  s mogućnostima koje na tom polju nudi Europska poduzetnička mreža.

Radionici su se odazvali maslinari šibenskog kraja, studenti, nastavnici i suradnici Veleučilišta.

Kako je protekla radionica pogledajte u fotogaleriji