Webmail E-learningISVUStudomat

Erasmus

Projekt “Shaping the Future Education in Tourism”

Veleučilište u Šibeniku je dio strateškog partnerstva unutar programa Erasmus i to KA2 partnerstvo za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama.

Naziv projekta je “Shaping the Future Education in Tourism” i trajat će do travnja 2019. Naši partneri su:

- GOCE DELCEV STATE UNIVERSITY STIP, Makedonija

- Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki, Grčka

- Prof.Dr. Asen Zlatarov University, Bugarska.

Aktiviranje potencijala u turizmu može postati vitalna energija za sve nacionalne ekonomije. Visoko obrazovne ustanove moraju slijediti zahtjeve klijenata, odnosno gostiju kako bi uspješno djelovali i na tržište te na poticanje poduzetničke klime. Iz ovoga proizlazi uloga koju visoko obrazovanje treba imati u društvu – izgradnja kompetencija za studente koji će postati budući poduzetnici. Nove generacije studenata su, zacijelo više nego ikad, okrenuti ka upotrebi IT alata, te će stoga ovo partnerstvo uložiti zajedničke napore kako bi stvorilo temelje u novim načinima prijenosa znanja zamjenjujući tradicionalna “predavanja” s novim digitalnim platformama. Na projektu će zajedničkim snagama raditi studenti i profesori, a krajnji rezultati će svakako koristiti i poduzetnicima, ali i razvoju regionalnog turizma. Dodatna vrijednost ovog projekta je što umjesto konkurentnog odnosa među susjednim zemljama, naglasak jest u regionalnom pristupu i stvaranju mreža među institucijama visokog obrazovanja koje bi mogle ponuditi alate za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

 

 

Veleučilište u Šibeniku primilo je Erasmusovu povelju za visoko obrazovanje dana 22/10/2015.

Erasmus Povelja

Dolazna mobilnost u sklopu programa Erasmus

U sklopu Erasmus programa Europske Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, Veleučilište u Šibeniku i Evangelistički fakultet u Wroclawu, Poljska, ostvarili su suradnju u aktivnosti: ˝Staff mobility for training mobility agreement˝ temeljem koje su Iwona Szubert djelatnica dekanata i Justyna Oleksiuk djelatnica računovodstva fakulteta u Wroclawu, u razdoblju od 24. – 28. kolovoza 2015. bile dio osoblja Veleučilišta u Šibeniku.

Radi se o aktivnosti namijenjenoj za stručno osposobljavanje osoblja ustanova visokog obrazovanja, a cijela ideja je realizirana uz pomoć Erasmus koordinatora Veleučilišta dr. sc. Frane Urem. Nase gošće su se tijekom svoje posjete upoznale s radom Veleučlišta i organizacijskom shemom s posebnim naglaskom na administrativne poslove. Nakon završenog radnog tjedna kolegice su uputile poziv na istovjetno usavršavanje naših djelatnika na njihovoj ustanovi. Istaknule su svoje zadovoljstvo boravkom na Veleučilištu i želju za nastavkom suradnje u budućnosti.